De beste tips voor een vakantie naar Marrakech

Marrakech is de meest bedwelmende stad van Marokko. Zodra je het vliegtuig uitstapt, ruik je de geur van Marrakech. Een geur van kruiden en specerijen die je niet snel vergeet. Onderhandel in de kronkelende en draaiende steegjes, diep in de Medina: het is een reis op zich. Struin de winkeltjes af, op zoek naar souvenirs of traditionele Marokkaanse must-haves. Als je geen gids huurt, houdt dan te allen tijde een kaart bij u. Het is niet moeilijk om in Marrakech te verdwalen. De straatnamen zijn namelijk allemaal geschreven in het Arabisch en dus moeilijk (zeg maar niet) te herkennen. De meeste bewoners van Marrakech spreken Frans, en een enkele wat Engels. Hieronder vindt u een aantal must-sees voor Marrakech en wat essentiële tips voor een reis naar Marrakech.

Djemâa el Fna

Het carnavaleske plein midden in het centrum van de medina is de aorta van Marrakech. Dit eeuwenoude plein was ooit een ontmoetingsplek voor lokale boeren en ambachtslieden. Vandaag de dag is het omgeven door bazaars, moskeeën, terrassen en cafetaria’s met een perfect uitzicht over het plein. Cobra’s dansen op de tonen van de fluiten bespeeld door de slangenbezweerders, hennatattoöerders maken er gekste creaties op je handen, waarzeggers die je toekomst onthullen, apothekers die voor elk kwaaltje een drankje- of kruiden hebben en het beste van alles: verhalenvertellers. Mannen vertellen elkaar verhalen op de oude manier, op een tapijt rond een gaslamp.

Maak kennis met de Souks

Het enorme labyrint van smalle straatjes in het centrum van de medina is de souk: de markt van Marrakech en een wonder van kunst, kunstnijverheid en winkeltjes. Elke stap brengt je face to face met het kleurrijke handwerk en bazaars waar Marrakech zo beroemd door is. In het verleden had elke ambacht een speciale zone binnen de markt, een souk in de souk. Vandaag de dag zijn leveranciers naar het zuiden gegaan om handel te bedrijven. Hier lees je informatie over wat souks precies zijn.

Accommodaties in Marrakech

Marrakech is een toeristenstad en ook goed bekend onder Hollywoodsterren. Dit zorgt voor een groot aanbod aan verschillende accommodaties. Zo zijn er hotels, bed & breakfasts, herbergen en studio’s waar je als toerist kan verblijven. Deze komen in verschillende prijsklassen: van 100 euro per nacht tot 1000 euro per nacht. Kies je voor gemak of voor luxe? Gebruik boekingssites zoals Booking.com of AirBNB voor het vinden van een voordelige overnachting. Liever een pakketreis met vlucht, transfer en hotel? Kijk dan eens bij het actuele reisaanbod van reisorganisaties zoals TUI en Sunweb.

Bab Agnaou

De Bab Agnaou is één van de 20 poorten in Marrakech en komt uit de 12e eeuw. De naam van de poort is letterlijk ‘de poort van de Gnaoua’ en werd genoemd naar de sub-Sahara slaven die de sultan dienden. Het was een van de eerste stenen monumenten in Marrakech.

Marrakech is een stad waar je maar moeilijk op uitgekeken raakt. Het oog weet niet waar het moet kijken, de neus krijgt een overdosis aan geuren en het oor aan geluiden. Marrakech is een stad waar je verliefd op wordt en belangrijker nog, voor terugkomt.